Cascada Vârciorog 

Cascada Varciorog

      Cascada Varciorog este o cadere de apa de aprox. 15 m, situata in sud-estul Muntilor Bihorului si se gaseste in perimetrul comunei Arieseni, in judetul Alba, la 3,5 - 4 km de soseaua (DN75) care traverseaza Arieseniul si Vartopul.

Este o cascada de aproximativ 15 m inaltime pe valea Varciorogului, afluent al raului Aries, alaturi de alte multe cascade mai mici care insotesc Varciorogul, pe o distanta mare in amonte si in aval.

Indicator acces cascada varciorog

Drumul care duce la cascada este marcat printr-un indicator la sosea (vezi imagine de mai sus) si  urca din sosea spre dreapta, cum vii din Vartop, aproape de podul care permite trecerea Ariesului din partea stanga a soselei pe dreapta soselei. Drumul este cu marcaj punct galben.
     Accesul se face pe jos sau cu o masina de teren pana la un punct  fiindca in 3 locuri va trebui traversat Varciorogul si  nu am vazut decat in 2 locuri podeturi , o data un podet bun si apoi  inca unul cam stricat.

   Traseul propriuzis te duce pe valea varciorogului de o parte si alta  a apei; cand ajungi la trecerea peste apa de mai jos, daca nu esti  in sezonul cu ape mai mari ( vara este ok), poti sa  urci prin stanga , un pic cam pieptis dar mai scurt si fara sa intalnesti niste bolovani cam greu de trecut de pe traseul din dreapta Varciorogului


Prima intersectie

drum din Arieseni spre cascada varciorgvedere drum scurtatura spre cascada varciorog

Vezi trecerea din apa, plina de pietre ce permit trecerea incaltat.

trecerea peste varciorog

Daca urci prin stanga, pe drumul din imaginea de mai sus , vezi drumul in  imaginile de mai jos

urcus spre cascada varciorog

urcus spre cascada varciorogurcus spre cascada varciorog

apoi vei ajunge la o noua bifurcatie , de unde o iei prin dreapta , in jos , apoi ajungi usor si repede chiar la baza cascadei

bifurcatie spre cascada varciorog

Cascada Varciorog - Cazare Arieseni .roCascada Varciorog foto din stanga

cascada varciorog detalii

cascada varciorog

daca vrei sa ajungi sus la varful cascadei, o iei prin stanga la ramificatia de mai sus si nu departe pe dreapta, vezi apa care cade in cascada

sus la cascada varciorog

sus la cascada varciorogsus la cascada varciorog

sus la cascada varciorog

sus la cascada varciorog

De sus ai o priveliste minunata a vaii Varciorogului, cum nu poti sa o ai de jos!
Te poti intoarce pe acelasi drum care acum coboara si nu mai este o problema de efort fizic, ci doar de franare.


coborarea de la cascada varciorog

coborare de sus de la cascada varciorog

Cascada Varciorog este un obiectiv turistic usor de atins , fiind la doar 4 km de Arieseni ; asa ca recomand acest traseu tuturor celor are au cazare in Arieseni, cazare in Vartop; chiar si celor care au cazare in Albac.

- Cand cautati cazare in Arieseni, folositi CazareArieseni.ro sau CazareArieseni.info, care va ofera zeci de variante de cazare la unitatile inscrise pe acest site.
- Cand cautati cazare in Vartop,  folositi CazareVartop.ro care va ofera zeci de variante de cazare la unitatile inscrise pe acest site.
- Cand cautati cazare in Albac,  folositi  CazareAlbac.ro care va ofera zeci de variante de cazare la unitatile inscrise pe acest site.